Historik

Efter offentliggørelsen af, at Claus Henriksen ville forlade Dragsholm Slot, blev parterne introduceret for hinanden af hhv Jesper Zeihlund fra Nationalt Center for Lokale Fødevarer og Claus Marcussen fra Dansk Tang, der begge har adresse i Anneberg Kulturpark.

Claus var på udkig efter nye udfordringer og Gitte Klausen havde i en periode været på jagt efter den rigtige samarbejdspartner til at starte et restaurantkoncept op.

De sidste par måneder er blevet brugt på praktiske forberedelser – og mange flere opgaver venter, før restauranten er klar til åbning.

Claus Henriksen og Gitte Klausen i Anneberg kulturpark - pressefoto til restauranten Mota

Organisering

Restaurationsselskabet Anneberg Aps

CVR 42 21 20 16 (etableret 12. marts 2021)

Claus og Gitte har hver en halvpart, der er ejet af deres respektive holdingselskaber.

Begge er ligestillede direktører.

Kontaktinformationer

Claus Henriksen:

claus@restaurant-mota.com

+45 26 58 02 67

Gitte Klausen

gitte@annebergkulturpark.dk

+45 22 48 88 08

www.restaurant-mota.com

www.annebergkulturpark.dk

I den næste tid vil det være muligt at følge med i udviklingen, af restauranten, på de sociale medier:

Instagram – @annebergkulturpark og @restaurant_mota

Facebook – facebook.com/AnnebergKulturpark og facebook.com/RestaurantMota

Første restaurant (MOTA) får adresse på

Annebergparken 50, 4500 Nykøbing Sjælland, Odsherred

(mere information nedenfor)

Det nye selskab kommer til at stå for al beværtning under Anneberg Kulturpark. Der kan dog gives dispensationer til de aktører, der er på stedet til handel med fødevarer under deres eget brand.

Den langsigtede plan er at udvikle forskellige gastronomiske koncepter under dette selskab – herunder en eksklusiv gourmetoplevelse, integrerede kulturoplevelser mv.

Fakta om første restaurant: Restaurant MOTA

 • Første restaurant kommer til at hedde “Restaurant MOTA”.
 • “Mota Henriksen” er et alias, som Claus har taget fordi Mota er slang for cannabis i Spanien, Claus arbejdede meget med hamp i hans mad som en af de første i Dk i et samarbejde med Søren Wiuff (landmand). I denne periode tog Claus navnet til sig da der var stor interesse for hans retter med hamp også fra div. Medier. Meningen var at bruge det på facebook som dæknavn og lidt for sjov. Han blev dog hurtig opdaget og var ikke så anonym som han havde tænkt sig på det sociale medie.
 • Navnene på de kommende restauranter er endnu ikke fundet.
 • Åbningstiderne til og med uge 42 bliver fra 10.00-22.00 – alle ugens dage. Herefter vil åbningstiderne blive evalueret og justeret.
 • På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at komme med en præcis åbningsdato grundet corona-restriktionerne og en række praktiske opgaver, der forhåbentlig falder på plads hen over de næste par uger. Hvorefter vil der blive meldt en præcis åbningsdato ud
 • Bookingsystemet åbner, når vi kender den præcise dato for åbningen. Det vil også være muligt at komme ind fra gaden.
 • Så snart køkkenet er på plads, vil der blive startet op med take-away samt evt. udendørsservering
 • Når restauranten er klar vil der være både udendørs og indendørsservering
 • På daglig basis vil der kunne sidde 43 spisende gæster indendørs plus 18 gæster i loungeområde
 • Restauranten kan også bookes til selskaber, hvor middag og efterfølgende fest kan foregå i festsalen tilknyttet restauranten

Forsamlingsbygningen

Restaurant MOTA moves into a beautiful listed building from 1915 in the Grønnegård complex in the middle of Annebergparken. The building was originally built as an assembly hall and theater for the Mental Hospital. Until 2015, when the hospital closed, the building served as a canteen for the staff at the hospital. The building is in good condition, and it has therefore been possible to make it presentable within the short period that has been available. However, the building is enriched with new modern kitchen machines

Indretning og udsmykning sker i samarbejde med de lokale Anneberg-kunstnere. Målet er skabe en hyggelig, varm og velkommen atmosfære med behagelige custommade møbler.

Der vil blive etableret indendørsservering samt udendørsservering på den bagvedliggende hyggelige gård-terrasse, hvor der også skal dyrkes urter.

Fremtidigt koncept for restauranten

Restauranten vil servere frokost, eftermiddagshygge og a la carte aftenmenu. Målet er at starte ud med en all-round menu, hvor alle kan være med, men hvor det også bliver muligt at få en eksklusiv Claus Henriksen-oplevelse. Der skal være plads til at lege – og overraske – og tid til at snakke med gæsterne. Claus lægger stor vægt på at opbygge en god relation til sine leverandører og der skal fx være plads til at ændre dagens menu, hvis der pludselig bliver sat 200 kg friske krabber på køkkengulvet.

Vision for restauranterne

På den lange bane planlægges det at etablere 3 restaurantkoncepter, der vil tilfredsstille forskellige behov for forplejning af dagsgæster til Anneberg.

 • Restaurant Mota i Forsamlingsbygningen, der vil forsøge at dække de fleste behov hen over dagen
 • Eksklusiv Gourmetrestaurant, der vil byde på en unik Claus Henriksen oplevelse
 • Et koncept for selskaber, konferencer og andre større arrangementer samt levere bespisning til det kommende hotel-koncept

Michelin-stjernen som Claus fik for sit køkken på Dragsholm slot er – og vedbliver at være – en stor anerkendelse for hans arbejde. Mange spørger, om det er målet at få en ny stjerne på Anneberg, og det er derfor vigtigt at pointere, at det lige nu er vigtigt for Claus at tage sig god tid til at undersøge, udforske og lege sig frem til det fremtidige koncept for hans nye køkken. God mad skabes af glæde. Den daglige arbejdsglæde og de gode relationer står derfor højest på prioriteringslisten lige nu.

Fakta og vision for Anneberg Kulturpark

Få km syd for Nykøbing By ligger Annebergparken (det tidligere Sindssygehospital Nykøbing Sjælland) – som et smørhul – omgivet af fjord, hyggelig havn og skov med bronzealderhøje.

Yderligere oplysninger om Anneberg KUlturpark kan findes på www.annebergkulturpark.dk