Pressemeddelelse 12. oktober 2021

Pressemeddelelse 12. oktober 2021

Kokken Claus Henriksen åbner restaurant i Nykøbing Sjælland
Claus Henriksen åbner egen restaurant ved navn MOTA i Anneberg Kulturpark, syd for Nykøbing Sjælland. Han stoppede på Dragsholm Slot i december 2020 efter 13 år som køkkenchef.

Claus Henriksen
Claus Henriksen har tidligere arbejdet på bl.a. Noma, Formel B og Søllerød Kro. Karrierens foreløbige højdepunkt er den Michelin-stjerne, som Claus Henriksen fik som køkkenchef på Dragsholm Slot i 2017, hvor udforskningen af de lokale fødevarer og urter var og er stadig hans signatur.
Efter planen skulle Restaurant MOTA have været åbnet i maj, men da hans hustru blev ramt af alvorlig sygdom, valgte Claus Henriksen kun at holde begrænset åben hen over sommeren under navnet ATOM.

“Det har været en hård tid for hele familien, men gudskelov er vi kommet godt igennem. Nu glæder jeg mig rigtig meget til at åbne Restaurant MOTA.” Siger Claus Henriksen.


Restauranten åbner officielt d. 15. november. Det er muligt at booke bord fra d.1. november.

Anneberg Kulturpark
Anneberg Kulturpark ligger naturskønt omkranset af skov og fjord i Annebergparken syd for Nykøbing Sjælland. Parken er bygget i 1915 som et sindssygehospital – og er efter sigende Europas største anlæg indenfor Bedre Byggeskik. Anneberg Kulturpark består af ca. 30 arbejdende kunstnere, spændende fødevarevirksomheder (fx Dansk Tang), eget snedkeri, kirke, hotel, naturformidling, museer mv. Året rundt arrangeres der markeder, udstillinger, koncerter mv. Anneberg Kulturpark er udpeget som et af de kommende kraftcentre for turismeudvikling på Sjælland.
Anneberg Kulturpark blev etableret af Gitte Klausen i 2019, som i dag råder over 16 af de 48 tidligere hospitalsbygninger.

Fremtidigt koncept for restauranten
Gastronomien vil bygge videre på den bevægelse, som Claus Henriksen har startet, der handler om at anvende udsøgte og ærlige ingredienser – og gerne dyrket eller hentet i lokalområdet. Hans personlige relation til producenter og leverandører har altid haft en stor værdi for det produkt, der ender på tallerkenen – og dette netværk tager han naturligvis med sig til Anneberg.


Den langsigtede plan er at udvikle forskellige gastronomiske koncepter, – herunder en unik eksklusiv gourmetoplevelse samt et vinotek bl.a. med områdets vinproducenter. Restaurant MOTA flytter ind i parkens forsamlingsbygning. Det er ikke kun maden, der er hjemmelavet. Al interiør er designet af Gitte Klausen og produceret på hendes snedkeri, der er nabo til restauranten – og Claus producerer selv en stor del af den service, som hans mad
serveres på.

Info og kontakt

Yderligere information og baggrundsoplysninger samt pressebilleder kan downloades fra www.restaurant-mota.com

I den næste tid vil det være muligt at følge med i udviklingen, af restauranten, på de sociale medier:
Instagram – @annebergkulturpark og @restaurant_mota
Facebook – facebook.com/AnnebergKulturpark og facebook.com/RestaurantMota

Claus Henriksen, claus@restaurant-mota.com, 26580267
Gitte Klausen, gitte@annebergkulturpark.dk, 22488808